Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Квітень » 4 » Всеукраїнський місячник Червоного Хреста
Всеукраїнський місячник Червоного Хреста
15:22
2011 –й – Міжнародний рік Волонтерства - «Відкрий волонтера в собі»
 
     З часу свого заснування Товариство Червоного Хреста постійно бере участь у вирішенні найгостріших соціальних проблем Київщини і з кожним роком відіграє дедалі помітнішу роль в утвердженні принципу гуманності, захисті життя та гідності людини. У своїй практичній діяльності Червоний Хрест Київщини послідовно реалізує комплексні гуманітарні програми, спрямовані на вдосконалення надання медичної та соціальної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На обліку у обласній організації Червоного Хреста знаходиться понад 27 тис. одиноких громадян поважного віку, із них біля 1,4 тис. прикути до ліжка самотні інваліди, які потребують догляду на дому,         2 000 хворих на туберкульоз, які потребують соціальної допомоги на сей час вони страждають найбільше, їх становище стало надто важким. В цьому організаціям допомагають найдостойніші представники роду людського.
       З 4 квітня по 4 травня 2011 р., за підтримкою влади, в області проходитиме Всеукраїнський місячник Червоного Хреста, оголошений Національним Товариством. У зв’язку із проголошенням Євросоюзом 2011 – роком Волонтерства, цьогорічний Місячник Червоного Хреста пройде під гаслом: «Відкрий волонтера в собі». Його мета - привернути увагу до діяльності людей, які витрачають свій особистий час,свої матеріальні ресурси на безкорисну допомогу людям, котрі конче її потребують . А потребують ті, кого спіткала підступна хвороба, або люди з обмеженими можливостями від народження: діти – інваліди, інваліди, тяжкохворі, прикути до ліжка. Це ті, хто на схилі літ залишився самотнім, втратив рідних і близьких, котрі могли б прийти на допомогу. Це також багатодітні родини, діти – сироти, люди із груп ризику, особи без визначеного місця проживання тощо.
       Сьогодні, нажаль, замало лише співчуття та дбайливого ставлення до нужденних. Необхідна підтримка доброчинної ініціативи червонохрестівців задля конкретної допомоги і дієвого милосердя щодо тих, хто поруч з нами та кого вік і хвороби позбавило можливості жити гідно.
Особлива щира подяка благодійникам, людям з чуйними серцями, які під час проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста в минулому році допомогли зібрати кошти, продукти харчування, одяг, взуття, засоби гігієни на суму – 756,5 тис. грн. Це дало можливість надати додаткову допомогу – 16,5 тис. нужденним, серед яких одинокі люди похилого віку, інваліди, багатодітні родини, постраждалі від Чорнобильської трагедії, хворі на туберкульоз, тощо.
        В рамках місячника будуть здійснюватися заходи за участю волонтерів : «Впорядкуємо поховання», «Діти допомагають дітям». Відбудуться заходи по вшануванню ліквідаторів ЧАЕС до 25- річниці Чорнобильської катастрофи та ветеранів до Дня Перемоги. Для проведення заходів буде організовано масовий збір пожертв з метою подальшого фінансування гуманітарних програм Товариства. Продовжуємо збір пожертв на допомогу Японії.
        Для привернення уваги суспільства до проблем немічних і знедолених значну увагу буде приділено агітаційно-пропагандистським заходам й, зокрема, висвітленню у засобах масової інформації роботи організацій та волонтерів, популяризації імен благодійників, меценатів.
        Ми звертаємось до всіх, кому небайдужі людський біль і горе, аби з їхньою допомогою підтримати хворих на туберкульоз, немічних громадян нашої області. Адже тільки спільні зусилля громадськості та Червоного Хреста зможуть їм допомогти.
       Організація Товариства Червоного Хреста Київщини і надалі залишається вірною своєму благородному статусу творити добро в ім’я любові до людей, до своєї Вітчизни.
 
Відкрийте волонтера в собі - зробить життя хоча б однієї людини кращим.
Це - Ваш внесок у справу доброчинності та милосердя.
Переглядів: 1524 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Ольга  
Добрый день1 Хочу помочь вещами, обувью и игрушками. Как это можна сделать? Я живу в г.Киеве на левом берегу (Позняки).
Заранее спасибо за ответ!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 23.04.2024, 12:13
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz