Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 27 » Виїзний практично-науковий семінар рятувальників для волонтерів Київщини
Виїзний практично-науковий семінар рятувальників для волонтерів Київщини
13:55

25 березня на базі Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності  Київської області в смт Чабани відбулося  практичне навчання з  представниками громадських та волонтерських організацій Київщини. У заході взяли участь близько 20 волонтерів  з десяти районів області, зокрема обласної організації  Товариства Червоного Хреста, благодійного фонду Руслана Голуба,  місцевої громадської організації  «Золото нації»  та «Нова Хвиля», Центру  психологічної реабілітації населення «Довір’я».

На початку зустрічі до гостей звернувся заступник начальника Головного управління Олександр Ткаченко, який зауважив, що на сьогоднішній день Державною службою України з надзвичайних ситуацій приділяється велика увага щодо взаємодії з волонтерськими організаціями області. Він розповів про специфіку пожежно-рятувальної служби, про  резонансні випадки пожеж та різні надзвичайних ситуацій, які виникають на теренах області.

Після загальної частини, фахівцями ДСНС для учасників заходу було проведено лекцію щодо вивчення правил пожежної безпеки у побуті, для кращого сприйняття матеріалу рятувальниками області було продемонстровано фільми з резонансними пожежами та їх наслідками. Також одним з основним питань навчань було вивчення основ цивільного захисту населення та одягання індивідуальних  засобів захисту.

Цікавим етапом навчань стали практичні заняття, що  розпочались з короткої екскурсії Навчально-методичним центром, де було представлено основне аварійно-рятувальне обладнання, яке знаходиться на озброєнні пожежних автомобілів. Волонтери мали змогу навчитись надавати  першу медичну допомогу, користуватись аварійно-рятувальними інструментами. Працівники піротехнічної служби розповіли присутнім про вибухонебезпечні предмети та продемонстрували їх.  Піротехніки зауважили, що з початком весняних господарсько-польових робіт почастішали випадки знаходження місцевими мешканцями ВНП  та розповіли як необхідно діяти в таких випадках.  Працівники Центру, в свою чергу, розповіли присутнім правила та порядок гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. Кожен з присутніх мав змогу одягти спорядження пожежника-рятувальника та загасити самотужки за допомогою вогнегасника та ствола «першої допомоги»  умовну пожежу.  Всі охоче приймали участь та намагались правильно виконувати вправи.

По завершенню зустрічі до гостей звернувся Начальник Головного  управління ДСНС України у Київській області Володимир Муха.  Очільник Головного управління поспілкувався з присутніми, відповів на запитання волонтерів та вислухав пропозиції щодо подальшого розвитку взаємовідносин між  ДСНС та волонтерським рухом.  Володимир Анатолійович подякував  волонтерам за тісну співпрацю в проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання виникненню пожеж та різних надзвичайних ситуацій. І наприкінці усім учасникам навчань було вручено посвідчення з проходження пожежно-технічного мінімуму.

ГУ ДСНС України у Київській області

Переглядів: 761 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 26.04.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz