Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2010 » Листопад » 6 » В майбутнє без СНІДу
В майбутнє без СНІДу
12:51
В Украйні, яка тепер є східною границею Європейського Союзу спостерігається значне погіршення ситуації з розповсюдження інфекції ВІЛ/СНІДу. На сьогодні рівень інфікування ВІЛ/СНІДом. Згідно інформації Українського центру боротьби зі СНІДом на даний момент в Україні проживають понад 84 тис. ВІЛ – інфікованих та біля 9 тис. хворих на СНІД. Переважна більшість ВІЛ – інфікованих – молодь.

Темпи розповсюдження епідемії ВИЛ/СНІД в Київській області зберігають постійний рівень збільшення по всій території. Показник захворювання становить 42,2 на 100 тис. населення.

Одним із головних факторів, які визначають поширення ВІЛ – інфекції є недостатня освіченість та знання  молоді щодо попередження розповсюдження інфекційних хвороб у поєднанні з ризикованою поведінкою.

Товариство Червоного Хреста України на протязі свого існування, згідно фундаментальних принципів червонохресного руху, проводить велику просвітницьку роботу по різноманітним програмам серед молоді щодо запобіганню соціально небезпечних хвороб – туберкульозу, СНІДу, наркоманії тощо.

З липня 2010 року за підтримки Американського Червоного Хреста  в області впроваджується  проект – «Підвищення інформованості молоді про СНІД – залог здоров»я нації в майбутньому». Мета проекту – зниження рівня інфікування ВІЛ та захворювання СНІДом за допомогою зміни поведінки через проведення інформаційних та освітніх заходів волонтерами Червоного Хреста . Ціль програми – формування здорового способу життя серед молоді. Визначено проведення проекту в м. Б.Церква та Білоцерківському, Броварському, Бородянському районах. За підтримки працівників відділів у справах сім»ї та молоді , науки і освіти та інших громадських організацій, які здійснюють діяльність з питань протидії ВІЛ – інфекції/ СНІДу у Київській області  будуть проведенні тренінги для підготовки інструкторів – волонтерів, які в свою чергу за принципом «рівний  - рівному» проведуть в учбових закладах, в дитячих будинках, в літних молодіжних таборах освітні сесії. Присутня молодь отримає достовірну інформації:
  • про ситуацію по ВІЧ/СНІДу  в Україні та зокрема на Київщині і загрозу розповсюдження;
  • про шляхи передачі ВІЧ/СНІДу;
  • про зменшення стигми та діскрімінації людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.
Для привернення уваги громадськості к проблемам ВІЧ/СНІД будуть проведенні широкомасштабні акції, приуроченні до Всесвітнього дня боротьби з ВІЧ/СНІД, до Дня солідарності з людьми живущих з ВІЧ/СНІДом  тощо.

28, 29 жовтня 2010р. в м. Бровари, за підтримки ключових партнерів, проведено семінар – тренінг для лідерів волонтерського молодіжного руху. Освідченні тренера Мардар Л.А. – провідний спеціаліст Броварського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді та Конончук О.О. – соціальний педагог спеціалізованої ЗОЩ І –ІІІ ступенів № 7 м. Бровари ефективними засобами ( чітка інформація, ігрові заняття, «пізнання через дію» тощо ) інформували учнівську та студентську молодь що потрібно знати про ВІЛ/СНІД. Молодь мала можливість одночасно з одержанням інформації задавати питання й обговорювати неясні моменти. Естафета знань про СНІД передана молодим волонтерам Червоного Хреста, які в свою чергу передадуть її своїм ровесникам., а це запорука того, що майбутнє України буде без СНІДу.






Переглядів: 2737 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 18:49
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz