Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » У День козацтва білоцерківців вчили надавати першу допомогу
У День козацтва білоцерківців вчили надавати першу допомогу
19:05
12 жовтня 2013 року в м. Біла Церква з нагоди Дня українського козацтва відбулися народні гуляння «Під покровом Богородиці». В рамках свята відбувся ярмарок сільськогосподарської продукції від виробників та переробних підприємств м. Біла Церква та Білоцерківського району, були проведені свято українського борщу, козацькі забави, в яких мали змогу взяти участь бажаючі білоцерківці та святковий концерт.

В ході заходу цього дня були активно залучені й червонохрестівці. В центральній частині парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка розмістився намет в якому бажаючі мали змогу виміряти артеріальний тиск та рівень цукру в крові – там працювали медичні сестри Червоного Хреста. Як правило намет користувався попитом серед людей старшого віку, які також дізнались про послуги, що надаються в Білоцерківській міській організації Товариства Червоного Хреста. Багатьох зацікавили безкоштовні послуги перукаря в дома, які цілком доступні для пенсіонерів та малозабезпечених мешканців міста – то ж нагадуємо і читачам, що дізнатись повну інформацію та замовити перукаря можливо за тел.: 34-86-55 з 9.00 до 13.00 щодня окрім вихідних.

Проводились цікаві ігри для дітей, доречі ігри проводили наймолодші, але добре навчені, волонтери організації. Маленькі учасники ігор отримували подарунки.

На значній території парку розгорнулись навчання населення навичкам надання першої допомоги. Бажаючі дізнались про чотири принципи надання першої допомоги при невідкладних ситуаціях, яких треба обов’язково дотримуватися. Дана послідовність дій убезпечить безпеку рятівника, безпеку постраждалого та оточуючих людей, а також сприятиме ефективній роботі рятівника. Кожен мав змогу відпрацювати техніку проведення серцево-легеневої реанімації, на манекені дорослого та дитини, під пильним наглядом тренера. Також відпрацьовували послідовність надання першої допомоги при кровотечах та травмах. Накладались шини на імітовані переломи, джути та пов’язки на імітовані рани. Техніка проведення рятівних маніпуляцій контролювали тренери Червоного Хреста Тетяна Джуган і Галина Кожедуб та студенти четвертого курсу Білоцерківського медичного коледжу Вячеслав Шидловський і Владислав Шкабура.

Як учасники тренувань так і спостерігачі отримували довідники з першої допомоги в яких доступно і зрозуміло описано принципи долікарської допомоги при надзвичайних ситуаціях, основні невідкладні стани та допомогу при них.

Безкоштовне вимірювання глюкози крові та виготовлення значної кількості довідників з першої допомоги стало можливе завдяки підтримці народного депутата України Віталія Чудновського.

Ще одне досягнення заходу в тому, що до лав волонтерів Червоного Хреста цього дня виявило бажання вступити 15 молодих хлопців та дівчат. Працівники організації і майбутні волонтери обмінялись контактами та домовились про зустріч на якій визначаться з напрямками подальшої роботи волонтерів.

Будь-хто, хто свідомо і безкорисливо трудиться на благо інших, може називатися волонтером. Волонтерська діяльність – це добровільна, неприбуткова, суспільно корисна діяльність, що здійснюється у вільний від основної роботи час. І гордо усвідомлювати, що молоді люди мають вогонь доброчинності і самовідданості у свої серцях, який в Товаристві Червоного Хреста втілиться у конкретні добрі справи та допомогу нужденному.
Переглядів: 587 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 23.04.2024, 20:48
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz