Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Рятувальники та представники Червоного Хреста допомогають самоселам підготуватися до зими
Рятувальники та представники Червоного Хреста допомогають самоселам підготуватися до зими
20:52

З вісімнадцяти областей України, які зазнали дії радіації, внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, найбільш постраждала Київська область. Це пов”язано з тим, що саме в Київській області знаходився епіцентр аварії. З перших днів після аварії було прийнято рішення відселення мешканців з 30 км. зони. 44,4% території знаходяться в зоні радіаційного забруднення, де проживає понад 712 тис.осіб.

20 листопада на території зони відчуження і зони безумовного відселення рятувальники спільно з  представниками підприємства «Чорнобильській спецкомбінат», правоохоронних органів та Товариством Червоного Хреста Київщини  здійснили обхід усіх домоволодінь, де проживають самопоселенці. Метою заходу було попередження виникнення пожеж у зв’язку з використанням пічного опалення та обігрівальних приладів, але не менше уваги приділялось наданню допомоги  літнім  та одиноким людям. Учасники рейду  проводили з самоселами не тільки профілактичні бесіди та вручали інформаційні листівки, які містили у собі рекомендації щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Особлива увага акцентувалась на домівках де використовують пічне опалення. Після проведення огляду і  виявлення недоліків працівниками   Чорнобильського спецкомбінату на місті надавалась необхідна  допомога мешканцям.


     Представники Червоного Хреста всім самопоселенцям надали необхідну медичну допомогу та роздали комплекти побутової хімії.

      Також  працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій перевіряли стан доріг та можливість під»їзду до будинків автотранспорту, де живуть люди, для надання  невідкладної допомоги. Досвід минулого і нинішніх років, коли  рятувальникам доводилось залучати спеціальну техніку для супроводження машин швидкої допомоги та енергетичного господарства свідчить: роботи по облаштуванню шляхів сполучення, як і профілактичні заходи треба проводити завчасно.В цьому запорука  безпеки  та оперативності  надання допомоги людям, які   цього потребують в  умовах Чорнобильського Полісся.

Переглядів: 624 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 22:48
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz