Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » Польові навчання рятувального загону
Польові навчання рятувального загону
01:32

Витягати поранених із завалів і надавати першу медичну допомогу практикувалися студенти медичних вишів на одному з полігонів Київської області. Волонтери рятувального загону Червоного Хреста показово працювали у команді з досвідченими рятувальниками.

Вибух, пожежа, бетонні уламки та десятки поранених – за умовним сценарієм на Обухівському залізничному вокзалі скоєно теракт. За збігом обставин, у приміщенні вокзалу перебувала група студентів-медиків. За кілька хвилин прибувають рятувальники та медики.

Оперативно під завалами не завжди вдається знайти усіх постраждалих. Тут на допомогу приходять чотирилапі рятувальники.

"Когда находит пострадавшего – стоит и делает облаечку. Сегодня за наше время пребывания на завале нашли шесть человек", – каже кінолог-рятувальник Володимир Францев.

Допомога поспішає і з повітря – рятувальників доставляють гелікоптери.

Тими, кого вдалося витягти з епіцентру вибуху з легкими пораненнями, займаються волонтери та професійні психологи. Головне, навчають, не залишати постраждалих наодинці з пережитим.

Психолог Оксана Савченко пояснює: "Надо поддержать человека прежде всего в эту минуту. Уже, в принципе, все необходимые люди прибыли и окажут первую помощь".

Усіх поранених каретами "швидкої" везуть до найближчих лікарень, де їх уже чекають. Уперше у надзвичайній ситуації випробовують себе студенти-медики.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський задоволений: "Я поставив оцінку відмінно. Всі служби працювали, як один, єдиний механізм".

Серія таких навчань відбудеться у всіх областях України. Окрім професійних медиків і рятувальників, до них залучать студентів і волонтерів.

5 канал

Переглядів: 710 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Середа, 24.04.2024, 07:58
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz