Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Не втрачайте надію!
Не втрачайте надію!
01:40
Здійснення розшуку є однією з найдавніших, традиційних сфер діяльності Червоного Хреста. Накопичений роками досвід застосовується, передусім, у випадках збройних конфліктів, у розшуку членів родин, які пропали без звістки, як зазначено у Женевських конвенціях, і ґрунтується на співробітництві з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, службами розшуку закордонних товариств, іншими організаціями як в Україні, так і за кордоном.

Пріоритетним у діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста є з’ясування долі військовослужбовців, що пропали без звістки або потрапили у полон під час Другої світової війни, розшук могил захисників Батьківщини, які загинули під час війни, а також розшук військових поховань громадян інших країн в Україні. Майже 6 мільйонів наших співвітчизників загинули в концтаборах і гетто, пропали безслідно. 2,4 мільйона були депортовані до Німеччини, з них 200 тисяч з різних причин не повернулися на Батьківщину, залишившись на чужині. За час існування Служби встановлено долі більше 6 тисяч осіб, більшість із яких з часу Другої світової війни не мало зв’язку зі своїми рідними. Знайдено більше 5,9 тисяч поховань українських воїнів, що загинули на території Західної України під час війни. Напередодні Великого свята Перемоги людська пам’ять гостріше повертається до тих часів і ще для багатьох долі рідних та близьких, яких роз
єднала війна, залишаються невстановленими.

Служба розшуку сприяє розшуку та возз’єднанню родин, які втратили зв’язок внаслідок нерегульованих міграційних процесів або тих, хто міг постраждати від торгівлі людьми.

Наша Служба розшуку – це єдина в Україні служба, яка безкоштовно здійснює практичні заходи по з’ясуванню долі членів роз’єднаних родин, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.

Конфлікти в різних регіонах світу і нині продовжують розлучати родини, несуть страждання. Близько 9 тисяч громадян в Україні і за її межами отримали звістку від своїх рідних – Послання Червоного Хреста. Ці величезні цифри – ще один доказ ціни, яку змушене платити людство за конфлікти, що не вщухають донині.

Не втрачайте надію розшукати своїх рідних та налагодити з ними зв’язок, звертайтесь до Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста, яка знаходиться за адресою: 01030 м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 51-Б; контактний телефон 234-43-85.
Переглядів: 1084 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 26.04.2024, 11:11
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz