Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 23 » Кубок Київської області з шахів
Кубок Київської області з шахів
19:37

12 квітня 2013 року у м.Біла Церква в шахово – шашковому клубі ДЮСШ "Юність»  гостинно  зустрічали  кращих  шахістів  Київщини, де 12 -14 квітня 2013 року пройшли змагання  Кубку Київської області з шахів серед чоловіків та жінок присвяченого 95-річчю Товариства Червоного Хреста України

під патронатом голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Йосиповича Присяжнюк

Загальне керівництво змаганнями здійснювало управління з питань фізичної культуриі спорту Київської облдержадміністрації та Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста України. Безпосереднє проведення змагань покладалось на суддівську колегію затверджену управлінням з питань фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації.

             На урочистому відкритті змагань з привітальним словом до присутніх звернулась гололова Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста Галина Кожедуб, яка зазначила, що18 квітня 2013 року виповнюється 95 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України, найбільшої за чисельністю в країні громадської організації, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров’я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної  та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім’ям, потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, мігрантам, біженцям,  іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки;  проведення  санітарно-просвітньої роботи, спрямованої на профілактику інфекційних  хвороб.

В буремні революційні роки було засновано Товариство Червоного Хреста України, до того моменту це була добре організована ланка Російського Червоного Хреста.

Діяльність Червоного Хреста та такий вид спорту, як шахи обєднує також така неперисічна постать в історії, як Альохін Олександр Олександрович - російськаий шахістт, який виступав за Російську імперію, Радянську Росію і Францію, четвертий чемпіон світу з шахів. Перший чемпіон РРФСР (1920). Альохін увійшов до числа найсильніших шахістів світу перед Першою світовою війною, зайнявши третє місце на петербурзькому турнірі 1914, ще в 1937 утримував звання чемпіона світу до самої смерті.

В роки Першої світової війни будучи чемпіоном світу з шахів вів велику роботу по збору допомоги для хворих і поранених воїнів, за що нагороджується відзнакою Російського Червоного Хреста

В 1916 р. він відправляється добровольцем на Галицинський фронт де очолює летючий загін Червоного Хреста. За виявлену мужність в порятунку поранених за відвагу та рішучість нагороджений двома Георгіївськими медалямита та орденом Святого Станіслава.

Також на святі були присутні заступник  начальника відділу Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури і спорту   Коросько Валентина Миколаївна, президент Київської обласної федерації шахів Штика Валентин Васильович, директор ДЮСШ «Юність»  Корнієнко Володимир Васильович.


  

На старт змагань вийшло 38 шахістів з багатьох регіонів Київщини. Турніри за кубковою системою завжди проходять у видовищній боротьбі незалежно від того, з якого вони виду спорту. Гіркота поразки, хвилювання, радість перемоги та кубковий характер зустріч все це протягом трьох днів додавало інтересу учасникам змагань та глядачам. 

В ході напруженої боротьби першими володарями кубку Київщини стали  місцеві шахісти Кириченко Віталій серед чоловіків, та Подгурська Людмила серед жінок. Програвши фінальні матчі другими були Висоцький Віктор та Гейко Карина, вигравши бронзовий фінал трете  місце посіли Хабічев Олександр та Савчук Людмила. Всі учасники отримали цінні подарунки.

Головний суддя змагань Зубов В. С.

   

Підтримали проведення змагань ТОВ «Берегиня» та ФГ«Чудова Марка». Організатори та учасника висловлюють щирі слова вдячності за допомогу в проведенні даного заходу.

Переглядів: 1399 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 18.04.2024, 15:08
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz