Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 24 » Кодекс поведінки
Кодекс поведінки
18:37
Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є найбільшою гуманітарною мережею у світі, мета якої запобігти та полегшити страждання людей в усьому світі. Усі структури Міжнародного руху співпрацюють із урядами, органами державної влади, іншими гуманітарними організаціями, представниками бізнесу та приватним сектором заради допомоги вразливим категоріям людей в усьому світі. При цьому вони керуються Фундаментальними принципами Руху, які були прийняти на ХХ Міжнародній конференції в 1965 р. (Відень), а саме:

ГУМАННІСТЬ,   НЕЗАЛЕЖНІСТЬ,   НЕУПЕРЕДЖЕНІСТЬ,   НЕЙТРАЛЬНІСТЬ, ДОБРОВІЛЬНІСТЬ,   ЄДИНІСТЬ,   УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
                                                
На Фундаментальних принципах базується
Кодекс поведінки
членів правлінь організацій  Товариства Червоного Хреста України
всіх рівнів та керівників підрозділів Національного комітету
Товариства Червоного Хреста України


Члени правлінь організацій Товариства Червоного Хреста України всіх  рівнів та керівники підрозділів Національного комітету Товариства Червоного Хреста України зобов’язані:

1. Керуватись у своїй діяльності Статутом Товариства Червоного Хреста України та Законом України „Про Товариство Червоного Хреста України”.

2. Дотримуватись рішень, прийнятих керівними органами Товариства Червоного Хреста України.

3. Керуватись у своїй діяльності Основоположними принципами Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, рекомендаціями статутних органів Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

4. Під час виконання своїх службових обов’язків ставити інтереси Товариства Червоного Хреста України вище особистих.

5. Здійснювати всі необхідні заходи по збереженню цілісності, незалежності та єдиності Національного Товариства Червоного Хреста, зокрема:
  • утримуватись від участі в такій  діяльності, яка може вплинути на незалежність Товариства Червоного Хреста України, у тому числі і політичну, що відповідно може негативно вплинути на його цілісність;
  • у разі балотування на виборах до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування самостійно, на час участі у виборах, усунутись від виконання посадових обов’язків в Товаристві Червоного Хреста України, а у випадку обрання депутатом – за власною ініціативою припинити свою трудову діяльність в Товаристві Червоного Хреста України;
  • припиняти на час роботи в Товаристві Червоного Хреста України зайняття такими видами підприємницької діяльності, які мають тотожний характер із діяльністю, здійснюваною в Товаристві Червоного Хреста України;
  • дотримуватись загального напряму політики  Товариства Червоного Хреста України.
6. Не брати участі (безпосередньо або опосередковано) в обговоренні та вирішенні певної справи, через яку він (вона) може мати фінансову, посадову, фахову чи відомчу вигоду особисто або  через організацію, в якій він (вона) працює, чи від якої отримує певну винагороду, особливо якщо йому (їй) відомо, що справа, яка розглядається, матиме прямий і передбачуваний вплив на його (її) приватні інтереси.

Приймаючи рішення, члени правлінь організацій Товариства Червоного Хреста України всіх рівнів та керівники підрозділів Національного комітету Товариства Червоного Хреста України повинні діяти  виключно в інтересах Товариства Червоного Хреста України.

У випадку, коли виникає конфлікт інтересів або пред″явлені звинувачення у використанні службового становища, члени правлінь організацій Товариства Червоного Хреста України всіх рівнів та керівники підрозділів Національного комітету Товариства Червоного Хреста України повинні утриматись від кроків, які б спричинили конфлікт інтересів чи стали причиною зазначених звинувачень, тобто діяти згідно з цим Кодексом поведінки, або припинити свою трудову діяльність в Товаристві Червоного Хреста України.
Переглядів: 1179 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 09:38
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz