Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 1 » ІІІ Всеукраїнська Асамблея та Всеукраїнська Школа першої допомоги та молодіжного лідерства з міжнародною участю
ІІІ Всеукраїнська Асамблея та Всеукраїнська Школа першої допомоги та молодіжного лідерства з міжнародною участю
03:16
23 вересня 2013 р. відбулося урочисте відкриття Третьої Всеукраїнської Асамблеї та Всеукраїнської Школи першої допомоги та молодіжного лідерства з міжнародною участю, присвяченої 95-річчю створення Товариства Червоного Хреста України.

Асамблея проходить в Автономній Республіці на мисі Тарханкут, пансіонат «Сонячна долина». Учасниками заходу являються кращі волонтери з регіонів України, представники Німецького, Російського, Білоруського, Польського Червоного Хреста та Казахстанського Півмісяця. З привітальним словом до учасників звернулись: Андрій Нечай - представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Ольга Побережна – представник Національного Комітетів Червоного Хреста та координатор програми «Волонтери ООН» Шінобу Машіма.

Київську область на Асамблеї представили активні члени обласного молодіжного клубу Вікторія Макельська, Марина Кожедуб, заступник голови молодіжного клубу Іван Степура та голова Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України Галина Кожедуб. Нагадаємо, що саме Біла Церква являється школою передового досвіду на Київщині.

За програмою в перший день Асамблеї закордонні гості ділилися досвідом своєї роботи з нашими волонтерами. Варто відзначити доповідь поляків Джейкоба та Саймона, які розповіли про свою волонтерську діяльність у рятувальному загоні Товариства Червоного Хреста Польщі, даний загін входить до пошукової системи Товариства. Волонтери-рятівники Польщі мають пройти відповідні навчання та до справжньої роботи долучаються після року стажування. А от робота Білоруського Товариства Червоного Хреста в багатьох аспектах співпадає роботою Українського Червоного Хреста.

Другий день Асамблеї був насичений доповідями про передовий досід з регіонів України. Учасники гаряче обговорювали новинки своїх колег уточнювали організаційні моменти акцій та «примірювали» їх на свої регіони. Цікавими для молоді були тренінги з особистісного росту та тренінги з волонтерського менеджменту та роботи з молоддю.

Третій день – пройшов ще цікавіше. В рамках розвитку волонтерського менеджменту волонтери розробляли свої проекти і команда, лідерами в якій були молоді активісти з Білої Церкви, здобула перемогу представивши проект, який мав назву «Відкрий донора в собі» та спрямований на розвиток безоплатного донорства. За це на урочистому закритті Молодіжної Асамблеї білоцерківські червонохрестівці були нагороджені подарунками.

Але цим все ще не закінчилося і в останній день Асамблеї учасникам влаштували справжні випробування. Було проведено навчання з першої допомоги в екстримальних умовах, учасникам довелося допомогати потопленникам: витягнути їх з моря і зробити непрямий масаж серця та штучне дихання; рятувати потерпілих, які потрапили в ДТП; транспортували людей, які отримали відкритий перелом та травму хребта та відпрацювували багато інших навиків, які можуть врятувати життя людині в критичних ситуаціях.

Підведення підсумків Асамблеї відбулися на урочистому закритті, говорили про проведену роботу, отримали сертифікати про участь в Асамблеї. В цілому кожен із учасників отримав великий багаж нових ідей для подальшої волонтерської роботи і привезе додому вогонь альтруїзму, яким буде запалювати серця своїх однолітків.


Переглядів: 918 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 04:41
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz