Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2010 » Листопад » 26 » День донора. Подаруй краплину крові - врятуй життя
День донора. Подаруй краплину крові - врятуй життя
21:27


Днями у 31-му полку зв’язку Повітряного командування "Центр” Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується у Києві, вперше відбулася благодійна акція допомоги хворим і постраждалим для збереження їм життя і повернення здоров’я під символічним гаслом "Подаруй краплину крові – врятуй життя”.

Захід був організований Товариством Червоного Хреста України, яке здійснює роботу по залученню громадян до лав донорів, разом із закладами охорони здоров’я.

Голова Київського обласного Товариства Червоного Хреста заслужений лікар України Петро Бондаренко зазначив, що за його багаторічну практику він пригадує останній випадок співпраці з військовими колективами, який був близько 15 років тому.

– Цей захід стає своєрідним стартом поновлення практики донорської допомоги  військових, яка так необхідна, – наголосив він.

Серед тих, хто здав кров першим, був командир полку зв’язку підполковник Віталій Віталійович Тарасов.

– Донорство є проявом гуманізму та співчуття людям, які потребують допомоги. Саме тому розвиток донорства та його компонентів є важливою соціально необхідною державною справою. Ми добровільно допомогли лікарням Києва та області,і вирішили зробити це безкоштовно, – зазначив офіцер.

Він повідомив, що дуже багато військовослужбовців виявили бажання стати донорами, але з тих чи інших причин не всі змогли це зробити.

– Загалом активність була висока – 70 чоловік добровільно поновили резерви  запасів крові майже на 30 літрів, – підкреслив підполковник Віталій Тарасов.

У свою чергу завідувач відділенням переливання крові Київського обласного центру крові розповів, що зараз існує велика потреба у донорах і вона була завжди. А військові донори молоді і здорові.

Донорство крові є виявленням гуманізму та співчуття до людей, які потребують допомоги. Це усвідомлюють у 31-му полку зв'язку повітряного командування "Центр" Повітряних Сил Збройних Сил України, військовослужбовці якого долучилися до благочинної акції "День донора". Вона проводилася під гаслом "Подаруй краплину крові - врятуй життя".

Цього разу військові добровільно зголосилися допомогти лікарням Києва та області. Зазвичай ця процедура платна. Кожен донор у середньому отримує за 400 мілілітрів крові понад 100 гривень. Військові вирішили зробити це безкоштовно. Приклад підлеглим подав командир полку підполковник Віталій Тарасов, який здав кров першим. Він зауважив, що серед його підлеглих дуже багато тих, хто виявив бажання стати донором, хоча з тих чи інших причин зробити це змогли не всі. Загальна активність все ж таки виявилася високою. 70 військових добровільно поповнили запаси крові 30-ма літрами.

Голова Київського обласного товариства Червоного Хреста заслужений лікар України Петро Бондаренко за свою багаторічну практику пригадує, що останній випадок такої співпраці із військовими колективами був 15 років тому. А цей захід, на його переконання, став своєрідним стартом поновлення практики допомоги від військових, яка є конче необхідною. До того ж, потреба в донорах була завжди. А військові донори особливо важливі. Тому що всі вони молоді і здорові.

Командир одного зі структурних підрозділів полку зв'язку підполковник Сергій Андрійович Пивоварчук після чергової здачі крові пригадав свою службу в Овручському гарнізоні. Тоді одна із його підлеглих, Марія Н., перебуваючи на лікуванні, потребувала допомоги. Офіцер звернувся до колективу і разом з ним здав кров. Загалом донором крові він став ще курсантом. І відтоді жодного разу тим, хто звертався до нього з проханням про таку допомогу, не відмовляв.

Ігор ПАРУБСЬКИЙ
Газета "Народна Армія" 2010.11.26
Переглядів: 1473 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Субота, 20.04.2024, 01:07
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz