Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Травень » 8 » 8 травня - Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
8 травня - Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
16:18

День Червоного Хреста і Червоного півмісяця заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився цього дня в 1828 році. З його ініціативи вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв. У 1863 р. за його ініціативою була скликана конференція, що поклала початок Міжнародному Товариству Червоного Хреста — найбільшої гуманітарної організації в світі. І з того часу стала надійною опорою для сиріт, інвалідів, немічних, хворих, куди люди завжди можуть звернутись по допомогу за найскрутніших обставин.

Природні катаклізми, соціальні струси, війни та локальні збройні конфлікти в гарячих точках планети, відгуки яких сягають і мирної української землі, а також епідемії підступних хвороб - скільки неприємностей несуть вони людям. Сьогодні, як ніколи, суспільство потребує милосердя. Любов до людини - почуття, без котрого милосердя неможливе. Полегшити страждання таких людей, поліпшити їхнє життя - перштчергове завдання організацій Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Український Червоний Хрест існує вже більше вісімдесяти років. Зараз доброта і милосердя об’єднали в Суспільстві Червоного Хреста України мільйони ентузіастів. Вони опікуються інвалідами, дітьми-сиротами, допомагають полегшити страждання жертв стихійних лих, катастроф, збройних конфліктів. Особлива увага приділяється впровадженню спеціальної програми по зміцненню патронажної служби суспільства і поліпшення медико-соціального обслуговування самотніх хворих літнього віку. Адже доброта і руки патронажних медичних сестер так необхідні старим, немічним, інвалідам та сиротам.

В своїй діяльності Товариство реалізує регіональні та міжнародні проекти по всій території України, які фінансуються за рахунок членських внесків, публічних пожертв та угод про партнерство. Йдеться, насамперед, про програми соціального захисту, матеріальної допомоги, медичного обслуговування та опіки і реабілітації найменш захищених верств населення: ветеранів війни та праці, інвалідів, самотніх літніх людей, безпритульних, а також хворих на туберкульоз і ВІЛ–інфікованих та хворих на СНІД.

Ми щиро вдячні всім добродійникам Червоного Хреста за розуміння і підтримку, за їх внесок у полегшення життя тих людей, яких спіткали хвороби, самотність, життєві труднощі чи стихійні лиха.

Вітаємо всіх, хто причетний сьогодні до благородної та милосердної червонохресної діяльності із Всесвітнім днем Червоного Хреста!

Вітаємо всіх ветеранів та учасників бойових дій воєнних років із святом Великої Перемоги!


 


 

Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 03:59
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz