Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 8 » 8 травня – Міжнародний День Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
8 травня – Міжнародний День Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
10:55
8 травня – особливий день в історії людства. Так вже розпорядилася історія, що останній день Другої світової війни співпав із днем народження Анрі Дюнана, одного з найпослідовніших прихильників та ініціатора створення всесвітнього руху, який  у серпні 1864 року вперше твердо і рішуче проголосив і відтоді почав відстоювати право на життя, недоторканість і полегшення страждань  людей в умовах збройних конфліктів та військових дій, де б і ким би вони не велися б. Повідомляє прес-служба Товариства Червоного Хреста України.

Товариство  Червоного Хреста України є невід’ємною складовою міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, - найбільшої гуманітарної організації в світі, яка нині нараховує понад 97 мільйонів волонтерів і на практиці втілює одвічні істини  людського співіснування уособлені у милосерді, гуманізмі, допомозі одне одному за будь-яких обставин. А це означає, що  співробітники та волонтери Червоного  Хреста завжди поруч, готові прийти на допомогу в найгарячіших точках планети: в епіцентрах стихійних, техногенних  та гуманітарних лих та катастроф, військових дій та протистоянь, політичних та соціальних струсів та сутичок.

Сьогодні у лавах Товариства Червоного Хреста України понад 1,6 мільйонів членів та співробітників, активістів, волонтерів та прибічників, 3200 висококваліфікованих працівників патронажної служби.

В своїй діяльності Товариство реалізує регіональні та міжнародні проекти по всій території України, які фінансуються за рахунок членських внесків, публічних пожертв та угод про партнерство.

Йдеться, насамперед, про програми соціального захисту, матеріальної допомоги, медичного обслуговування та опіки і реабілітації найменш захищених верств населення: ветеранів війни та праці, інвалідів, самотніх літніх людей, безпритульних, а також хворих на туберкульоз і ВІЛ–інфікованих та хворих на СНІД. Нині на обліку в організаціях Червоного Хреста України знаходиться понад 500 тисяч самотніх громадян похилого віку та інвалідів.

Відзначення Міжнародного Дня Червоного Хреста та Червоного Півмісяця це не просто данина добрій традиції, а передусім нагадування суспільству про потребу милосердя, турботу про знедолених, наших з вами співвітчизників – рідних та близьких, знайомих і незнайомих, сусідів або мешканців рідного села чи міста. У 2009 році Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця і Міжнародний Комітет Червоного Хреста проголосили 8 травня кампанію Наш світ. Твій крок. Цього року Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця і Міжнародний Комітет Червоного Хреста хотіли б продовжити використовувати кампанію як заклик Руху до дій. Зокрема вони внесли спільну пропозицію, що "урбанізація” та її наслідки на спільноту, як частина гуманітарної кризи, що продовжує зростати, зміни клімату та глобалізація стануть ключовими темами Всесвітнього Дня Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Сьогодні, більше 50 відсотків населення у світі проживає у містах. У містах країн, що розвиваються в наступні два десятиліття очікується зростання міського населення на 95 відсотків. В зв’язку з цим феноменом перед Рухом Червоного Хреста і Червоного Півмісяця постануть нові проблеми, спричинені змінами клімату, глобалізацією, зростаючим насильством у містах та  обмеженням ресурсів для вирішення гуманітарних питань.

Основними напрямками на яких слід зосередитись і зробити позитивні зрушення це: надання основних послуг спільнотам, постраждалим від насильства у містах; зменшення ризиків; забезпечення доступу до послуг охорони здоров‘я, включаючи підготовку до пандемій; розширення соціальних послуг; вода та санітарія у містах; внутрішньо переміщені особи у контексті міст; дослідження гуманітарного права.

Хотілося б підкреслити завдання, що стоять перед нами нині не з легких. Втім,  червонохресна спільнота України цілеспрямовано та послідовно вирішує їх.

Приміром, щороку Товариство обслуговує, надаючи соціально-побутові та медичні послуги, а також продуктову та грошову допомогу  понад пів-мільйону самотнім людям похилого віку,  в тому числі інвалідам війни та праці, ветеранам Великої Вітчизняної війни, дітям з фізичними вадами.

Нині у розпорядженні Товариства 103 медико-соціальні центри, 377 медико-соціальних кімнат і кімнат медико-соціальної допомоги, лікарень та палат. Зросла за останній рік кількість пунктів першої медичної допомоги, яких нині 867. Маємо також 6, створених спільно з місцевими органами охорони здоров’я, лікарень Червоного Хреста.

Все більшої актуальності набуває необхідність піднесення милосердя на  якісно вищий рівень державної політики. В умовах ринкової економіки це просто необхідно.

Товариство співпрацює і надалі продовжуватиме свою співпрацю з міністерствами з надзвичайних ситуацій,  сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, праці та соціальної політики та з їх підрозділами у здійсненні Товариством цільових та комплексних програм.  До речі, значна їхня кількість напряму  спонсорується рядом європейських національних товариств Червоного Хреста.

Багаторічний досвід роботи Товариства Червоного Хреста України переконує в тому, що кошти, витрачені на  допомогу потерпілим від стихійних, техногенних, етнічних лих та катастроф, – це кошти, що інвестуються у майбутнє країни, у її відродження, відбудову, розвиток впродовж життя наступних поколінь, які б екологічні, техногенні чи соціальні надзвичайні ситуації  не траплялися б на їхньому шляху у майбуття. А вже це – милосердя по відношенню до наших нащадків, у спадок яким ми маємо лишити не спустошену руїну, а демократичну розвинуту країну, яка раз по раз здатна до відродження.

Тож вклонімося до самої землі тим, хто досі плекає в своїх душах пронесене крізь віки зерно милосердя, посіяне Анрі Дюнаном!
Переглядів: 1983 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz