Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 14 » 17 травня – Всесвітній день Пам»яті померлих від СНІДу
17 травня – Всесвітній день Пам»яті померлих від СНІДу
15:21
Кожну третю неділю травня Мирова спільнота відмічає День пам»яті померлих від СНІДу. Вперше цей день відмічався в США в 1983 році. Мета заходів цього дня підтримати тих, хто живе ВІЛ та нагадати усім живущим за землі, що ВІЛ – інфіковані - це такі же люди, як і ми всі. Що на їх місті може бути кожен, хто безпечно ставиться до своє поведінці по відношенню до ВІЛ – інфекції.

Зусилля вчених спрямовані на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що передчасно говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ. На жаль, Україна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу и стоїть на межі загальнонаціональної епідемії ВІЛ/СНІД.

Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби із ВІЛ/СНІДом передусім як проблему відповідальності суспільства загалом, і кожного громадянина зокрема не тільки за своє життя, а й за майбутнє держави. Адже більшість людей ставляться до інфікованих, або наркотично залежних негативно, навіть агресивно. Товариство вкотре підіймає широку тему прав та захисту тих, хто знаходиться під тиском стигми та дискримінації. Червоний Хрест усіма силами намагається блокувати небезпеку для оточуючих, насамперед - для дітей.

ВІЛ - інфекція - захворювання, яке ослаблює імунітет людини - вражає переважно молодих людей віком від 18 до 27 років. Головними чинниками розповсюдження ВІЛ серед молоді є вживання ін'єкційних наркотиків і незахищені статеві стосунки.

Товариство Червоного Хреста визнаючи, що людина і її здоров'я є найвищою соціальною цінністю, звертається до молоді України бути відповідальною за свою поведінку. Ігноруючи обстеження на ВІЛ, ми ігноруємо шанс на життя.

Вже п»ятий рік, за підтримки Американського Червоного Хреста, в Київський області впроваджується проект – «Підвищення інформованості молоді про СНІД – залог здоров»я нації в майбутньому». Мета проекту – зниження рівня інфікування ВІЛ та захворювання СНІДом за допомогою зміни поведінки через проведення інформаційних та освітніх заходів волонтерами Червоного Хреста. Ціль програми – формування здорового способу життя серед молоді.

На протязі часу існування проекту за підтримки владних структур по роботі з молоддю, в містах Б.Церква, Бровари, Бориспіль та в Білоцерківському, Фастівському, Яготинському районах , навчені тренера проводили для інструкторів - волонтерів семінари - тренінги, які в свою чергу за принципом «рівний - рівному» проводили в учбових закладах, в дитячих будинках, в літних молодіжних таборах освітні сесії. Освідченні тренера та інструктора ефективними засобами ( чітка інформація, ігрові заняття, «пізнання через дію» тощо ) інформували молодь що потрібно знати про ВІЛ/СНІД. Молодіжна аудиторія мала можливість одночасно з одержанням інформації задавати питання й обговорювати неясні моменти.

З нагоди Дня пам»яті людей померлих від СНІДу в містах області відбудуться заплановані інформаційні заходи: вуличні акції, тренінги, семінари, бесіди, зокрема:

- 14.05.15р в м. Б.Церква розпочав роботу 3 – денний обласної форум молодіжних лідерів, мета якого зміцнити молодіжний червоно хресний волонтерський рух через обмін досвідом роботи в рамках реалізації молодіжного проекту «В майбутнє без СНІДу»

- 14.05.15 р. в м. Б. Церква під час акції « Хай зерна квітів з зернами любові нехай на цій планеті проростуть» ( по итогам конкурсу серед учнівської молоді на кращий проект квіткової композиції, відбудеться висадження квітів на клумбу у центральному сквері м. Б.Церква).

- 15.05.2015 року о 14.00 годині, на Майдані Свободи в м. Бровари, планується проведення вуличної профілактичної квілт – акції. Учні загальноосвітніх закладів міста зберуться для створення квілт- полотна, яке буде символізувати погляд на життя без ВІЛ, на здорове майбутнє, на безпечний світ для проживання молоді.

Естафету знань про СНІД навчені волонтери Червоного Хреста передадуть своїм ровесникам, а це запорука того, що майбутнє України буде без СНІДу.

Переглядів: 569 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 19.04.2024, 02:26
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz