Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Травень » 23 » У Білій Церкві відбувся Третій форум молодіжних лідерів Київщини
У Білій Церкві відбувся Третій форум молодіжних лідерів Київщини
14:04

20 травня в Білій Церкві стартував Третій форум молодіжних лідерів Київщини. Мета якого зміцнити молодіжний волонтерський рух Товариства Червоного Хреста України через обмін кращими практиками, досвідом роботи міськрайонних організацій Київської області в рамках реалізації програми «В майбутнє без ВІЛ» та за іншими напрямками роботи Товариства.

Форум розпочався з відкриття клумби на площі Шевченка за проектом переможця конкурсу Червоного Хреста "Зернини квітів з зернами любові нехай на всіх планетах проростуть". На суд журі було представлено 7 проектів. Автором кращого проекту стала Білоцерківська загально-освітня школа №7. Учасники конкурсу отримали грамоти Червоного Хреста та подарунки, а переможці також грошовий сертифікат від спонсора.

Начальник управління освіти і науки Ю.Ф.Петрик, високо оцінив роботу переможця та діяльність молодіжної ланки Червоного Хреста вцілому.

Катерина Жураківська, голова молодіжного клубу Червоного Хреста Київської області, прозвітувалась перед присутніми про проведену роботу та висвітлила плани на майбутнє.

Потім учасники Форуму, а це волонтери з різних міст і районів Київської області, стали учасникаи занять за темами: комунікативні техніки при проведенні тренінгу, складні слухачі; конфлікти, шляхи уникнення та вирішення їх. Ці заняття для них провели тренери Червоного Хреста М.Кожедуб та В.Макельська.

На другий день учасники Форуму розбили наметове містечко в мальовничому місті на березі р.Рось, де й продовжили свою роботу. 21 травня звітувалися учасники форуму по програмі «В майбутнє без ВІЛ». Пройшло очне оцінювання конкурсу на кращого інструктора/тренера про профілактиці ВІЛ-інфекції та пропаганді здорового способу життя в молодіжному середовищі. Вцілому в даному конкурсі взяло участь 27 інструкторів з різних районів Київщини, які працюють в програмі «В майбутнє без ВІЛ». 13 учасників за високі результати своєї роботи отримали в подарунок сумки з символікою Червоного Хреста з необхідним набором канцелярського оснащення для проведення інформаційних занять та методичну літературу. В кінці другого дня проходили ігри на згуртованість та співпрацю в командах. Також учасники прослухали лекцію на тему: "Толерантність. Стигма та дискримінація. Волонтерство  - справа милосердна".

22 травня в Голіндерні за ініціативи Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста відбулося практичне заняття для волонтерів.

Рятувальниками аврійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Київській області було представлено основну аварійно-рятувальне техніку та обладнання. Волонтери мали змогу навчитись надавати першу допомогу, користуватись аварійно-рятувальними інструментами. Працівники піротехнічної служби розповіли присутнім про вибухонебезпечні предмети та продемонстрували їх. Також було продемонстровано пересувну хімічну лабораторію та її оснащення, сучасні засоби захисту від хімічно небезпечних речовин, прилади хімічної і радіаційної розвідки.

Рятувальний загін Червоного Хреста, який сформовано з числа добровольців, відпрацьовув свої навички в умовах максимально наближених до реальних. Учасники молодіжного Форуму Червоного Хреста досить переконливо зіграли роль жертв. А новостворений загін працював на місці пригоди. Було відпрацьовано першу допомогу при кровотечех, ампутації пальця, сторонньому предметі в рані, епілепсії, інших пораненнях.

Взагалі загін ніс чергування на 9 травня в Києві та Білій Церкві і, нащастя, ці чергування були спокійними. Тож це перше практичне заняття в польових умовах. Їхню роботу коментували та вдосконалювали лікар екстреної медичної допомоги Заскальна О.Б. та представники рятувального загону Червоного Хреста при Національному комітеті, які мають значний досвід роботи в екстрених умовах, в тому числі роботи на Майдані.

Метою даного заходу, окрім вдосконалення навичок загону, було визначення напрямків співпраці між державними структурами, обов’язком яких є ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій та підготовленими добровольцями.

Ось так пройшов Форум Червоного Хреста на Київщині.


 


 


 


 


 

Галина Кожедуб, голова Білоцерківської міської
організації Товариства Червоного Хреста України

Переглядів: 1066 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 18.04.2024, 22:25
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz