Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 24 » День донора в обласному центрі переливання крові
День донора в обласному центрі переливання крові
03:29
22 лютого 2013 року в Київському обласному центрі переливання крові за участю Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбудулася акція по забору крові з метою забезпечення компонентами крові дітей з онко та гематологічними захворюваннями. До здачі крові залучилися студенти місцевого медичного коледжу, які як ніхто інший розуміють значимість донорства в охороні здоров’я. Адже переливання крові – обов’язкова складова частини медичної допомоги, яка щороку рятує мільйони життів.

Побували на акції високопоставленні гості: Подашевська Тетяна Леонідівна, заступник голови Київської облдержадміністрації та начальник головного управління охорони здоров'я Київської області Олег Ісакович Ремінник, які високо оцінили відповідальний вибір молоді поділитися власною кров’ю для подальшого її переливання хворим.

Гемотрансфузія – унікальна технологія, що поєднує науку та альтруїзм. Хоча взяття, обробка та застосування крові є технічними процесами, її наявність цілком і повністю залежить від надзвичайної великодушності донора, що ділиться найціннішим із дарів – даром життя. Безпечне переливання крові вимагає не тільки застосування наукових досягнень і технологій при обробці й тестуванні крові, але й соціальної мобілізації задля залучення до добровільного донорства крові достатньої кількості здорових людей, які мають низький ризик передачі інфекцій реципієнтам їхньої крові. Кров найцінніше, чим одна людина може поділитися з іншою.

Майбутні медики, які прийшли цього дня здавати кров добре знають, що окрім допоги іншому – ця процедура є корисною для власного здоров’я. Завдяки компенсаторним особливостям організму, здача крові спонукає до відновлення та омолодження організму. Підвищуються захисні функції організму. Донор краще переносить оперативне лікарське втручання.

Перед здачею крові проводиться лабораторне обстеження за сучасними методами на життєвоважливі показники крові та наявність в крові збудника на деякі інфекційні захворювання. Тобто бісля огляду та аналізу крові, лікарі служби крові дають згоду на забір крові – це означає, що людина може бути донором на даний момент і ця людина є здоровою.

Всього кров цього дня взяли у 150 добровольців. Донори під час проведення акції отримали заохочувальні подарунки та подяки від Червоного Хреста.

 

Товариство Червоного Хреста наразі залишається чи не єдиною громадською організацією, яка допомагає органам охорони здоров’я проводити організаційну та роз’яснювальну роботу серед населення по пропаганді безоплатного донорства.

Тож хочеться побажати робити добрі справи задля допомоги іншому та собі на здоров’я.
Переглядів: 1656 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 03.05.2024, 09:36
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz