Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » Архів матеріалів
Вони мають надзвичайно чуйне серце та добру душу. Від їхньої допомоги та дружньої поради життя набуває сенсу, самотність відступає, а старість здається не такою вже й безпорадною - Ці люди готові у найтяжчу хвилину простягнути руку допомоги хворій, немічній чи просто самотній людині. 7 червня працівники обласного Товариства Червоного Хреста Київщини святкували ювілей своєї служби - Патронажній службі милосердя Товариства Червоного Хреста України в Київській області виповнюється 50 років з дня створення.

Нині обласна служба милосердя налічує 20 районних, 5 міськрайонних та 6 міських організацій, які обслуговують близько 27 тисяч одиноких людей похилого віку, 1390 з них - прикуті до ліжка або мають проблеми з пересуванням. На Київщині діє три медико-соціальні центри, десять медико-соціальних кімнат, у населених пунк ... Читати далі »
Переглядів: 2532 | Додав: Admin | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (0)

День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця присвячений добровільним ініціативам надання допомоги пораненим, хворим, військовополоненим під час озброєних конфліктів, а також жертвам стихійних лих. Дата відзначається в пам’ять швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. В середині минулого століття за його ініціативою була скликана конференція, що поклала початок міжнародному суспільству Червоного Хреста.



Назва Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця організація отримала на міжнародній конференції в 1986 році.

Місія організації полягає в тому, щоб надавати захист і надавати допомогу таким, що постраждав в озброєних конфліктах і внутрішніх безладах. Принцип, яким керується МККК , полягає в тому, що навіть у війни є межі, що обмежують методи і засоби ведення військових дій і поведінку тих, що воюють.

Сьогодні Червоний ... Читати далі »
Переглядів: 1364 | Додав: Admin | Дата: 06.05.2011 | Коментарі (0)

2011 –й – Міжнародний рік Волонтерства - «Відкрий волонтера в собі»
 
     З часу свого заснування Товариство Червоного Хреста постійно бере участь у вирішенні найгостріших соціальних проблем Київщини і з кожним роком відіграє дедалі помітнішу роль в утвердженні принципу гуманності, захисті життя та гідності людини. У своїй практичній діяльності Червоний Хрест Київщини послідовно реалізує комплексні гуманітарні програми, спрямовані на вдосконалення надання медичної та соціальної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На обліку у обласній організації Червоного Хреста знаходиться понад 27 тис. одиноких громадян поважного віку, із них біля 1,4 тис. прикути до ліжка самотні інваліди, які потребують догляду на дому,         2 000 хвор ... Читати далі »
Переглядів: 1522 | Додав: Admin | Дата: 04.04.2011 | Коментарі (1)

Дорогі співвітчизники!

У зв'язку з руйнівним землетрусом та цунамі, які відбулися на узбережжі Японії 11 березня 2011 року, в результаті чого загинуло тисячи людей та понад 400 тисяч осіб були евакуйовані, Червоний Хрест України розпочав збір коштів для надання допомоги потерпілим.

Керуючись принципами гуманності, Червоний Хрест України звертається до колективів підприємств, установ і організацій, благодійних фондів: підприємців і банкирів., представників бізнесових структур, громадських інституцій, усіх співвітчизників з проханням перерахувати кошти для надання допомоги потерпілим. У кожній організації Товариства із великою вдячністю приймуть Ваші пожертви.

Ваші пожертвування будуть передані Товариству Червоного Хреста Японії і використані для надання невідкладної допомоги постраждалим. Збір коштів буде здійсн ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: Admin | Дата: 19.03.2011 | Коментарі (0)

Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби із ВІЛ/СНІДом передусім як проблему відповідальності суспільства загалом, і кожного громадянина зокрема не тільки за своє життя, а й за майбутнє держави. Адже більшість людей ставляться до інфікованих, або наркотично залежних негативно, навіть агресивно. Товариство вкотре підіймає широку тему прав та захисту тих, хто знаходиться під тиском стигми та дискримінації. Червоний Хрест усіма силами намагається блокувати небезпеку для оточуючих, насамперед - для дітей.

За оцінками міжнародних організацій, Україна має найгострішу епідеміологічну ситуацію з ВІЛ /СНІД у Європі й серед країн СНД. На початок 2010 року в Україні проживало 360 000 ВІЛ-інфікованих людей. Понад 77% серед ВІЛ-позитивних - це українці працездатного віку (15-49 років).

Темпи розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІД на Київщині зберігають постійний рівень збільшення п ... Читати далі »
Переглядів: 3121 | Додав: Admin | Дата: 19.03.2011 | Коментарі (0)

ПОСТАНОВА
Президії Правління Товариства Червоного Хреста України
від 24 лютого 2011 року  м.Київ
Про підготовку до проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста
 
          З метою привернення уваги суспільства до проблем найбільш соціально незахищених верств населення та поліпшення умов їх життя шляхом надання адресної матеріальної та натуральної допомоги, формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до їх проблем, Президія Правління Товариства Червоного Хреста України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Оголосити з 4 квіт ... Читати далі »
Переглядів: 1420 | Додав: Admin | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (0)

Здійснення розшуку є однією з найдавніших, традиційних сфер діяльності Червоного Хреста. Накопичений роками досвід застосовується, передусім, у випадках збройних конфліктів, у розшуку членів родин, які пропали без звістки, як зазначено у Женевських конвенціях, і ґрунтується на співробітництві з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, службами розшуку закордонних товариств, іншими організаціями як в Україні, так і за кордоном.

Пріоритетним у діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста є з’ясування долі військовослужбовців, що пропали без звістки або потрапили у полон під час Другої світової війни, розшук могил захисників Батьківщини, які загинули під час війни, а також розшук військових поховань громадян інших країн в Україні. Майже 6 мільйонів наших співвітчизників загинули в концтаборах і гетто, пропали безслідно. 2,4 мільйона були депортовані до Німеччини, з них 2 ... Читати далі »
Переглядів: 1081 | Додав: Admin | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)



Днями у 31-му полку зв’язку Повітряного командування "Центр” Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується у Києві, вперше відбулася благодійна акція допомоги хворим і постраждалим для збереження їм життя і повернення здоров’я під символічним гаслом "Подаруй краплину крові – врятуй життя”.

Захід був організований Товариством Червоного Хреста України, яке здійснює роботу по залученню громадян до лав донорів, разом із закладами охорони здоров’я.

Голова Київського обласного Товариства Червоного Хреста заслужений лікар України Петро Бондаренко зазначив, що за його багаторічну практику він пригадує останній випадок співпраці з військовими колективами, який був близько 15 років тому.

– Цей захід стає своєрідним стартом поновлення практики донорської допомоги  військових, яка так необхідна, – наголосив він.

... Читати далі »
Переглядів: 1469 | Додав: Admin | Дата: 26.11.2010 | Коментарі (0)

В Украйні, яка тепер є східною границею Європейського Союзу спостерігається значне погіршення ситуації з розповсюдження інфекції ВІЛ/СНІДу. На сьогодні рівень інфікування ВІЛ/СНІДом. Згідно інформації Українського центру боротьби зі СНІДом на даний момент в Україні проживають понад 84 тис. ВІЛ – інфікованих та біля 9 тис. хворих на СНІД. Переважна більшість ВІЛ – інфікованих – молодь.

Темпи розповсюдження епідемії ВИЛ/СНІД в Київській області зберігають постійний рівень збільшення по всій території. Показник захворювання становить 42,2 на 100 тис. населення.

Одним із головних факторів, які визначають поширення ВІЛ – інфекції є недостатня освіченість та знання  молоді щодо попередження розповсюдження інфекційних хвороб у поєднанні з ризикованою поведінкою.

Товариство Червоного Хреста України на протязі свого існування, згідно фундаментальних принципів червонохресного руху ... Читати далі »
Переглядів: 2736 | Додав: Admin | Дата: 06.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 »
Четвер, 28.03.2024, 18:07
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz