Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 7 » 11 вересня - Міжнародний День першої допомоги
11 вересня - Міжнародний День першої допомоги
14:53

Щороку в Міжнародний день першої допомоги, який відзначається у другу неділю вересня, Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ/ЧП), активним учасником якої є Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ), закликає громадян до вивчення прийомів першої допомоги, незалежно від національних, расових, політичних чи релігійних переконань.

Перша допомога - це ключова діяльність фактично всіх Національних Товариств Червоного Хреста, Червоного Півмісяця.. З кожним роком має місце постійне збільшення числа персоналу та волонтерів, задіяних у наданні першої допомоги, забезпеченні її у кризових ситуаціях та для навчання населення.

Червоний Хрест - провідний лідер у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги.

Лише у Європі Національні Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця навчають як надавати першу допомогу близько 3,5 мільйони людей щороку (56% від загальної кількості людей на континенті, яких навчають техніці спасіння життя).

Чисельність людей, які навчилися надавати першу допомогу, збільшується у багатьох країнах. Не є винятком й наша держава.

На виконання розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 31 березня 2015року, № 98 «Про створення в Київській області загонів першої допомоги обласної організації Товариства Червоного Хреста України» створено два обласних загонів першої допомоги Червоного Хреста в містах Б.Церква та Бориспіль. Розпочав роботу загін швидкого реагування в м. Бровари. 

Обласне Товариство активізувало роботу по проекту «Організація системи навчання населення навичкам першої допомоги». Впродовж року в області систематично проводяться акції, семінари, тренінги та майстер-класи з надання першої допомоги серед населення. Понад 3560 чоловік з числа працівників обласного Товариства та волонтерів пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати. 

На відзначення Міжнародного дня першої допомоги, з метою популяризації цього напрямку роботи, відбудуться наступні заходи:

  • в м. Б. Церква 10 вересня в центральної частині парку культури та відпочинку їм. Т.Г. Шевченко з нагоди Дня першої допомоги та Дня міста організовано презентація міських проектів та презентація новоствореного Центру волонтеріату Червоного Хреста - це місце зустрічі тих, хто хоче бути волонтерами, та тих, хто потребує допомоги. 
  • 11 вересня проводитиме майстер клас з надання першої допомоги для населення. 
  • з метою заохочення населення оволодівати знаннями по наданню першої допомоги, протягом поточного тижня волонтери Червоного Хреста проводитимуть соціологічне опитування пересічних громадян міста щодо знання елементарних правил надання першої допомоги та самодопомоги.
  • в м. Бровари міськрайонна організація Червоного Хреста підготувала 40 аптечок першої допомоги для навчальних закладів міста та району.
  • 17.09.2016 р. на Майдані Свободи протягом святкування Дня міста, волонтери, члени загону швидкого реагування, проводитимуть майстер – класи по наданню першої невідкладної допомоги для населення міста та гостей.

Київське обласне Товариство Червоного Хреста України закликає волонтерів оволодіти навичками першої допомоги, можливо, саме Ви врятуєте чиєсь життя.

Переглядів: 563 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 16.04.2024, 16:29
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 92
Інформація

catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Студія «Трибінет», 2009Хостинг від uCoz